Johannes Feuerbach – Kapcsolati tudatosság – 2018. Március 23-24-25.

Johannes Feuerbach Berlinben élő Gestalt terapeuta – akit már megismertünk a „Táncolható kapcsolatok” – Kölcsönös jelenlét kialakítása és erősítése a tangó alapelemeinek felhasználásával – című bemutató, majd workshopok alkalmával – újra Magyarországra jön.
Ezúttal elsősorban OD-oknak, coachoknak, tanácsadóknak, vezetőknek és egyéb szervezetben dolgozóknak tart workshopot.

Jelentkezés: 2018-as tavaszi workshopok

Téma: a Kapcsolat – ahogy Gestalt megközelítéssel és saját tapasztalataink szerint – lehetővé teszi egy rendszer változását.

A kapcsolódás feltételei a tudatosság és a válaszadási képesség. Ha egy vezető képes ezeket “játékba hozni”, akkor eredményül autentikus tiszta helyzetet, és hatékonyságot kap. Mindez megteremti a konstruktív párbeszéd kölcsönös érzését is. A workshop bemutatja a legfontosabb Gestalt alapelveket és átfogó betekintést ad a módszer folyamataiba.

A három nap tartalma:

A Gestalt terápia alapítói, áttörései és fejlődése a coaching és tanácsadás területén
A Tudatosság kereke (Wheel of Awareness) amely leírja és jelentést adva összeolvasztja változásteremtő cselekedeteinket. Ez az érzékelésünk, érzelmi reakcióink, szükségleteink és érdeklődésünk valamint céljaink, terveink és racionális következtetéseink használatán keresztül történik.
A ‘Cycle of Experience’ és a Gestalt tanulási mód: érzékelés – tudatosítás – energia mozgósítás – cselekvés – kapcsolat – lezárás – figyelem visszavonása – beillesztés
Határvonalak, kapcsolat, ellenállás és változás: a funkcionális interakciók Gestalt megközelítése
Vezetői kompetenciák, Gestaltos facilitálás és tanácsadás
Kapcsolat gyakorlása kiscsoportos munkában, kísérletező, tapasztalati és exisztenciális alapokon.

Johannes Feuerbach Gestalt módszert Dr Edwin Nevistől tanult, aki szervezetek részére kidolgozott módszer alapítója (Gestalt Institute Cleveland) és Dr Wolfgang Looss-tól, aki Németországban a coaching egyik megteremtője. Munkájának alapja 35 év buddhista tudatos tréning, valamint intenzív tangó gyakorlás és tanítás. (A tánc, amely egy pillanat alatt nyilvánvalóvá teszi a funkcionális vezetés vagy a diszfunkcionális vezetés jelenlétét.)

  • Tanult Bodyworkot Kaliforniában, Lomi School, Gestalt terápiát, családterápiát és családállítást. Az EAGT Tagja.
  • Évekig a Mercedes-Benz részére dolgozott ki és tartott vezetői tréning programokat. Tanácsadóként dolgozott IT projekteknél, a Berlini Nemzeti Múzeum és Önkormányzat alkalmazásában.
  • Másik munkaterülete a partnerkapcsolatok. Párterápiás fókusszal dolgozta ki a (Danceable Relationships) módszert Contemplation és tangó elemeinek felhasználásával.
  • Berlini magánpraxisában szupervizorként, csoport és párterapeutaként dolgozik.

Közelgő programok

There is no Event

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: