Táncolható kapcsolatok – Gestalt terápia, mint tánc címmel – Johannes Feuerbach 2017.03.25-26.

Johannes Feuerbach Berlinben élő Gestalt terapeuta újra Budapesten!

A Gestalt Hétfő keretében már tartott bemutatót „Táncolható kapcsolatok” – kölcsönös jelenlét kialakítása és erôsítése a tangó alapelemeinek felhasználásával témában.
Ezúttal kétnapos workshopot fog tartani: Táncolható kapcsolatok – Gestalt terápia, mint tánc címmel.

Tudatában lenni önmagunknak és a környezetünknek, érezni a vágyat egy másik személlyel való kapcsolódásra, közelebb kerülni egymáshoz, közös teret létrehozni, együtt táplálni és értékelni ezt a teret, elkülöníteni, integrálni a közös tapasztalást, és mindennek eredményeképpen egy élettel telibb és kreatívabb képet nyerni önmagunkról: ilyenek a ‘Gestalt Tapasztalati ciklus’ folyamatai.
Valójában ezek írják le az emberi partnerkapcsolatokat gazdagító dinamikát és a tangó alaplépéseit is, sőt magának az életnek a legmélyebb motivumait is.

A “Táncolható Kapcsolatok” egy test és mozgásközpontú Gestalt terápiás módszer, amely különösen párok esetén rendkívül hatásos. A kapcsolati, mozgásos és reflexiós feladatok során a résztvevők szavakkal és szavak nélkül kommunikálnak egymással olyan kisérletező, tapasztalásos és egzisztenciális utakon, amelyek új jelentésekhez vezetnek.

Pszichológiai szempontból a tangó az átmenetre és a változásra teszi a fókuszt, a rutintól, a megszokottól és az elvárttól való elszakadásra (a tánc módja improvizáció koreográfia nélkül), íly módon lehetővé válik, hogy friss élményeket kapjunk egymásról, és újfajta autonómiát éljünk át a kapcsolatainkban. A személyes autonómia szabadsága megalapozza és támogatja a két ember közötti vonzalom, érdeklődés kialakulását, új tapasztalati élményt ad mind a vágy mind a szorongás élményében a kapcsolati határainkon. Ez a dinamika színesíti az énképet, erősíti a kreativitást és improvizációs készséget a kapcsolatunkban és a mindennapi életben.

A résztvevők megtanulják a tangó alaplépéseit. Ebben a tanulási folyamatban kapcsolatunkat dinamikus módon tudjuk kifejezni. A csoport támogató terében lehetségessé válik a kialakult mintázatok meghatározása és potenciális átalakítása oly módon, hogy egy erősebb kapcsolathoz, szabadság és áramlás élményhez vezessen. Ez a folyamat Gestalt terápiás megközelítésbe ágyazva, testtudatosság, dialógus és kontempláció segítségével történik.

A workshop tartalma és folyamatai:

– A nyolc ideális kapcsolati lépés megjelenése a Gestaltban, a Tangó és a mindennapi élet kapcsolódása, áramlás és ellenállás.
– Testtudatosság gyakorlatok
– Kényelmes, kísérletező, intim és önzetlen állapotok
– A súlypont és az egyéni stílus autonomitása: a tangó ajándéka a differenciálásban
– Önfeladás (confluence) és kontaktus: a tangó ajándéka a tápláló érintéshez és áramlás élmény kialakításához
– Reflexiók és a tapasztalatok plenáris, kiscsoportos és páros megosztása
– Páros gyakorlat: eszközök a jelentőségteljes kapcsolatok kialakításához a ‘tudás-nem tudás’ határán

Workshop és résztvevők
A workshop két egész napot, szombat-vasárnap vesz igénybe, öt háromórás blokkban maximum 20 résztvevővel. Párkapcsolatban élők együttes részvétele különösen értékes tapasztalatokat hozhat.

A workshop nyelve angol, szükség esetén tolmácsolással
Ideje: 2017. március 25-26.
Szombat 9.30-19:00, vasárnap 9.30-16.00 (másfél óra ebédszünet)
Helyszín: Tango Factory Budapest, Mária Utca 54. (10-es Kapucsengő/ring Bell No 10.)

A 2 napos workshop teljes ára 60.000 HUF+ÁFA – Online fizetés :Feurbach teljes ár

MAG tagoknak 55.000 HUF+ÁFA,
Végzett és képződő GTK-soknak 50.000 HUF+ÁFA,
Párban jelentkezőknek 50.000,-/fő
SZMT tagoknak, coachoknak 10% kedvezmény az adott teljes árból, mind early bird mind későbbi befizetés esetén.

Érdeklődni Kálmán Andreánál a 303960506-os telefonszámon vagy emailben lehet: andrea.m.kalman@gmail.com
Jelentkezés az alábbi linken: Jelentkezési lap

Johannes Feuerbach – tanári diploma (Diplom-Pädagoge) – erediteleg párterápiás fókusszal dolgozta ki a „„Beziehung, die man tanzen kann“ (Danceable Relationships) módszert a a Lomi-Bodywork, Gestalt Terápia, Contemplation és tangó elemeinek felhasználásával. 1979 óta tart ilyen jellegű workshopokat szerte Európában. Berlini magánpraxisában szupervizorként, csoport és párterapeutaként dolgozik.

Ha többet szeretnél megtudni, kattints a következô linkre: http://www.feuerbach.biz/praxis/beziehung-die-man-tanzen-kann/danceable-relationships.html


Danceable Relationships — Gestalttherapy as Dance

To become more aware of oneself and the environment, to feel the desire for connection with another person, to become aware of the other, to get closer, to create a common space, to nourish and appreciate that space together, to separate, to integrate the shared experience and as a result, to gain a more alive and creative sense of self: these are the processes of the gestalt ‘cycle of experience’. They also describe the enriching dynamic of human partnerships, the basic movements of Tango, and the deepest motif of Life itself.
Danceable Relationships is a body and Tango-oriented method of Gestalt therapy, it is an approach which is especially effective for couples. Using encounter, movement and reflection-rituals, participants verbally and nonverbally communicate with each other in experimental, experiential and existential ways which are meaningful for them.

Psychologically the Tango focusses on transitionand change, detaching from routine, habit and expectation (the dance is improvised without choreography) it becomes possible to gain fresh impressions of each other and a renewed sense of
autonomy within the relationship. The freedom of individual autonomy supports attraction between two people, and renews the experiences of both longing and of anxiety at each person’s contact-boundaries. This dynamic strengthens the sense of self and supports new creativity and improvisation in the relationship and in daily life.

Participants will learn some basic movements of the Tango. The learning process enables individuals to begin to express their relationship dynamically in an embodied way. The resultant patterns can be identified within the supportive space of the group and may then be modified in a way that will create greater connection, freedom and flow. This process is grounded in the gestalt therapeutic approach, body awareness, dialogue and contemplation.

Contents and Processes

– The eight movements of ideal type encounter in Gestalt, Tango and everyday life in theory, flow and resistance.
– Body-awareness-exercises
– Comfortable, adventurous, intimate and selfless ways of being
– Axis in Tango and autonomy in the personality style: The Tango’s gift for differenciation
– Confluence and contact: The Tangos gift for nourishing touch and generating flow.
– Reflections and sharing of one’s experiences in plenary meetings, small groups and in couples
– Couple Contemplation: A tool for creating meaningful contact at the egde of knowing

Format and paticipants:

It offers four 3- hour-workshop-units.
Time: 25-26. March 2017
Saturday 9.30-19:00, Sunday: 9.30-16.00 (lunch break 1,5 hr)
Place: Tango Factory Budapest, Mária Utca 54. (10-es Kapucsengő/ring Bell No 10.)

The price of the two day workshop is 60.000 HUF+VAT,
55.000 HUF+VAT for HUG members,
50.000 HUF+VAT for GTT students.
Participants may consider to invite their partner.
You can enroll: Application form

Johannes Feuerbach, master degree in education (Diplom-Pädagoge) — Drawing from Lomi-Bodywork, Gestalt Therapy, Contemplation and Tango, he developed „Beziehung, die man tanzen kann“ (Danceable Relationships) as a therapeutic method for couples. He has conducted workshops since 1979. In his private practice in Berlin he works as a supervisor, group- and couple-therapist. He is qualified in Lomi Bodywork (Lomi School Ca.), Gestalt Therapy (EAP) and Supervision (DVG) and trained in Family Therapy and System Constellation. He is practicing contemplation since his youth.

To learn more, visit: http://www.feuerbach.biz/praxis/beziehung-die-man-tanzen-kann/danceable-relationships.html

Közelgő programok

01 május 2024
All day
1124 Bürök utca 10, Bürök utca 10
Budapest, 1124
500EUR
13 június 2024
09:00 - 17:00
Gestalt Center, Törökőr u. 55
Budapest, 1145 Magyarország
75.000HUF

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: