Beszámoló a MaG 2009-es szervezeti műhelyéről

Itt olvashatod a beszámolót a MaG részére szervezett, 2009. novemberi szervezeti műhelyről, amit a belga Gestalt intézet vezetője, Jan Standaert tartott nekünk.
A műhelyt azzal a céllal szerveztük, hogy felkészüljünk az Egyesület életének legnagyobb változására: Erős Ila elnök távozására. Habár az Egyesületnek tagja marad, nem pályázik újra az elnöki pozícióért. Azt gondoltuk, érdemes ezt a változást gondosabban kezelni, mint csak meghirdetni az elnöki pályázási lehetőséget.

A műhelynek különböző elvárásokkal mentünk neki. Én a meghívóban annak idején azt írtam: „A műhellyel az a célunk, hogy újragondoljuk az Egyesület stratégiáját, struktúráját, működési módját, „gondoljuk újra” a MaG-ot. A célunk nyilvánvalóan marad az, amire megalapult az Egyesület – és mindent mást újragondolhatunk.”

A műhelyt Jan Standaert, belga gestaltos vezette, és 11-en vettünk részt (az elnökség mellett 6 tag volt jelen).

A műhely mindannyiunknak másképpen volt izgalmas és tanulságos, erről a ebben a beszámolóban olvashatsz bővebben.

Mi is meglepődtünk rajta, de még az első napon elkezdtünk elbúcsúzni Ilától, aki ezután ki is ment a programról, és az Egyesületen való gondolkozást nélküle folytattuk. Alaposan elemeztük a jelent, több szemszögből is. Bár többen szerettünk volna foglalkozni a MaG jövőképével is, hogy megfogalmazzuk, merre akarunk menni, Jan emlékeztetett minket, hogy előbb a vezetést érdemes megválasztani, hogy ők is beleszólhassanak a stratégiába. Ebből legfőbb prioritásként az emelkedett ki, hogy válasszunk új elnököt, aki a MaG élére áll, ill. ha szükséges, elnökségi tagot.

Most is érzem annak a furcsaságát, ahogy írom ezt nektek, hogy a két nap végére látszólag pont oda jutottunk, ahonnan indultunk: mégiscsak „csak” meghirdetjük az elnöki pozíciót. Talán nem tudjuk ezt átadni ezzel a levéllel, de ez mégis egy másik hely, ahol most vagyunk, két nap együttdolgozás, kimondások, gondolkodások után.

A következő lépés a januári Rendkívüli Közgyűlés, erről az Ila által küldött  meghívóban olvashattál.

Ha idáig eljutottál, akkor örülök, hogy elolvastad. Ha kérdésed/reakciód van, nyugodtan keress engem vagy az elnökséget az elnokseg@gestalt.hu e-mail címen.

Izgalmas fordulópont ez a MaG-ban. Ha van kedved, vegyél részt, alakítsd, szólj bele Te is. De az is rendben van, ha csendben követed az eseményeket.

Üdvözlettel:

Bozsogi Dia
Elnökhelyettes

Közelgő programok

There is no Event

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: