Tréning: „Itt és most, ott és akkor” – A gestalt és a kötődéselmélet integrálása

Dr. Yona Weiss és Tali Mirkin, M.A. (Izrael) 2008. április 11-13. A gestalt megközelítés az itt és most felmerülő tapasztalatokra összpontosít, párbeszédes kapcsolatot alakít ki és kísérletező hozzáállással, módszertannal dolgozik. A kötődéselmélet arra fókuszál, hogy a belső világot hogyan befolyásolják a korai kapcsolatok, és az együttműködés (terápia, coaching) célja, hogy a nem biztonságos kötődéseket biztonságosakká alakítsa. Ennek a tréningnek a célja, hogy összekapcsolja a kötődéselmélet “történelmi” nézőpontját a gestalt megközelítéssel. Így jobban megérthetjük és ezáltal alakíthatjuk a kapcsolatainkat és céljainkat az életünkben.

Két pólusként fogjuk kezelni ezeket a rendszerbe foglalt elméleteket, amelyeket összekapcsolunk és egyesítünk, ahogy a tánc egyesíti az embert és a talajt.

Bemutatjuk a kötődéselmélet alapjait. Ez után a gestalt módszerrel tudatosítjuk, hogy az egyéni kötődési stílusunk hogyan befolyásolja a jelenben a viselkedésünket, beleértve az érzelmi érintettségű kapcsolatokat is, legyenek ezek magán- vagy munkakapcsolatok.

Megvizsgáljuk, hogy a biztonságos vagy nem biztonságos kötődés az elsődleges gondviselőkhöz a korai gyerekkorban (kötődési stílus) hogyan nyomja rá bélyegét a kapcsolatainkra a jelenben mind az “ott és most”, mind az “itt és most-ban” (kötődési stílus).

Arra is ránézünk, hogy mit jelent stratégiai és mit intim kapcsolatban lenni, és arra, hogy melyikben vagyunk szívesebben, valamint hogy ez hogyan kapcsolódik kötődési, illetve kontaktus stílusunkhoz,

Ezen felül tudatosítjuk, hogy a harag hogyan értelmezhető reakcióként az elválasztásra, veszteségre és az elhagyatottságra.

A tréningen részt vevő tapasztalati és elméleti úton az alábbiakat fogja elérni:

Hasznosítani tudja a tudatosított itt és most (gestalt) és ott és akkor (kötődés elmélet) egyesítését
Azonosítani tudja a kötődési stílusokat, megtanulja, hogy ezek hogyan befolyásolják a kapcsolataink minőségét és az azokkal kapcsolatos döntéseinket
Azonosítani tudja a biztonságos és nem biztonságos kötődési stílusokat
Folyamat és nem tartalom szempontból tud beavatkozni
Térképként tudja majd használni az interaktív tapasztalati ciklust
Látni fogja, hogy a kontaktus-stílusokban hogyan nyilvánulnak meg a kötődési stílusok

A tréningen többféle módszert fogunk kombinálni, nagy hangsúllyal a gyakorlati tanuláson és gyakorláson. A gyakorló feladatok kis csoportban zajlanak.

Ki jelentkezzen?

Olyan szakemberek, akik emberekkel foglalkoznak, beleértve tanácsadókat, coachokat, szociális munkásokat, pszichológusokat, pszichiátereket, párterapeutákat.

Helyszín:

Flow Tréningközpont, 1146 Budapest, Zichy Géza u. 5.

Közelgő programok

01 május 2024
All day
1124 Bürök utca 10, Bürök utca 10
Budapest, 1124
500EUR
13 június 2024
09:00 - 17:00
Gestalt Center, Törökőr u. 55
Budapest, 1145 Magyarország
75.000HUF

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: