Jókay Rita

Jókay Rita

Jókay Rita

Tevékenységek: Szervezetfejlesztő Tréner Business coach Terapeuta
Közel 20 éve dolgozom szervezetfejlesztőként, tanácsadóként, trénerként, 8 éve coachként, 3 éve terapeutaként. Eredeti végzettségem szerint közgazdász vagyok. A közgazdaságtan sok területéből mindig is az érdekelt, hogy a vállalatok és szervezetek emberi oldalával foglalkozzam, és többet megtudjak arról, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni működésüket elsősorban az emberekre fókuszálva.

Az emberek iránti érdeklődésem vezetett oda, hogy először Gestalt megközelítés szerinti coachingot tanuljak, majd később elvégezzem a Norvég Gestalt Intézet (Norsk Gestaltinstitutt AS) négy éves Gestalt terápia képzését. Terapeutaként egyaránt dolgozom egyénekkel és párokkal, emellett önismereti, csoportdinamikai Gestalt csoportot is vezetek. A terápiás folyamatokban főként olyan helyzetekkel találnak meg, amelyekben kapcsolati, párkapcsolati problémák okoznak elakadást. Rendszeresen tartok szakmai programokat a Magyar Gestalt Egyesület szervezésében.

Szervezetfejlesztőként a szervezeti, coachként és terapeutaként az egyéni tudatosság fejlesztését tartom fő célomnak, hogy szervezeti és egyéni szinten is jobb döntések születhessenek. Munkáimban sokszor a természetes érdeklődés és kíváncsiság vezet. Nagy energiát és sok bátorságot tudok mozgósítani ahhoz, hogy valami életre keljen vagy változzon.

Azt hiszem, annyiban vagyok különleges, amennyire én én vagyok és nem valaki más. Gestaltot azért tanulok és azért dolgozom a Gestaltos megközelítés mentén, mert igyekszem pont az lenni, ami és aki én vagyok. Megközelítésemet biztosan fűszerezi, hogy nő vagyok és van három gyerekem. Többnyire arra szoktam visszajelzést kapni, hogy egyszerre van meg bennem a strukturáltság és a bizonytalanságtűrés, hogy egyszerre tudok hozni egy helyzetbe lágyságot és keménységet, határozottságot és megengedést. Nagyon fontos számomra, hogy mindig az adott helyzethez igazítsam, hogy mennyi „vezetés”-re vagy inkább „kísérés”-re van szükség és ennek jó arányát alkalmazzam.

Elérhetőségeim:
rita.jokay@gmail.com
+36 30 560-5584