Gulyik Irén

Gulyik Irén

Gulyik Irén vagyok.
Első diplomám bölcsész-nyelvtanár.
Nagy élet-válságaim indítottak el azokba az irányokba, amiket most élvezettel csinálok.
Azt is mondhatnám, amiktől most a helyemen érzem magam.
Közöttük most első helyen van a Gestalt-terápia.


Emellett csinálok még több mint 10 éve Upledger-féle CranioSacralis terápiát és Bowen-terápiát is, és a jelenlegi terápiás munkámban jelen van az a sok mindenféle, amivel eddigi életem során foglalkoztam – mint pl. a pszichodráma, a dráma-pedagógia, a mese-terápia stb.
2017-ben végeztem el a Norvég Gestalt Intézet 4 éves Gestalt-terapeuta-képzését.
Mint említettem, a krízisek az életemben mindig lényegi változásokat, ajtókat nyitottak meg számomra. Ezért nagyon megbecsülöm őket. Visszanézve minden valódi megoldás olyan értékek/elvek alapján jött létre, amivel aztán találkoztam a Gestalt-terapeuta-képzés során is. Pl. hogy mindig mindent együtt-csinálok a szituációban érintett embertársaimmal. Tehát van felelősség-részem (nem hibásság-részem) a létrejött eredményben. Ez kiszabadít a tehetetlenség-érzésből és kompetenciával ajándékoz meg.
Vagy, hogy amikor elhangzanak hosszú éveken át elhallgatott mondatok, azaz amikor megengedem magamnak, hogy az legyen, ami van, akkor valahogy az “élet folyója” újra átveszi teljes krafttal a terepet, és megtörténnek olyan dolgok, amiket utólag lényegi változásnak hívok.
Ezen az úton a kíváncsiság és a rácsodálkozás megbízható társak számomra a terápiás folyamatban is.
Csodálattal tölt el az “élet folyójának” az áramlása, amiben néha úszok, néha sodródok, és minél idősebbé válok, (talán) annál nagyobb biztonságban érzem magam benne.
Ebben a kalandban szeretnék társul szegődni a klienseim számára – ha erre van szükségük.
Ha pedig másra, akkor egyszerűen csak egy kíváncsi ember vagyok. Akiben (vágyam szerint) meg lehet bízni – legalább egy utazás erejéig.
Alapvető tapasztalatom és meggyőződésem, hogy minden emberben megvan minden, amire szüksége van, és képes helyreállítani eredendő egyensúlyi állapotát.

Elérhetőség : gulyik.iren@gmail.com, tel: +36 30 9 149 793