Idő van – Pszichoterápia konferencia (2016.05.06-07)

Ez a második év, amikor jelen van a Gestalt szemlélet, nem csak látogatóként, de résztvevőként, előadóként is.

A Pszichoterápia folyóirat (amelynek szerkesztőbizottsági tagja Erős Ila, alapító tagunk) 12. éves konferenciája ez a szakma különböző területeinek, irányzatainak találkozási helyeként.  Olyan programokra törekednek, amely sokakat érintő, közös, konfliktusokat is hordozó kérdésekkel foglalkozik, ahol egymással párbeszédben szerepelnek az egyes irányzatok/területek; ahol a gyakorlat a maga problémáival, buktatóival is megjelenik. Az idei főtéma a gyakorlat egyszerre konkrét és szubjektív, elvont kérdését szólítja meg. Mikor mire van idő a terápiában, tanácsadásban? Hogyan viszonylik a módszer, a cél és az idő egymáshoz? Van idő a szakmai reflektálásra? Mikor van itt az ideje egy terápiának, képzésnek, terápiás lépésnek? És a befejezésnek? A szakmai összefogásnak és a szakmai vitának? A változásnak?

Melyik idő? A belső, szubjektív? A külső, szabályozott? Jelen? Múlt? Jövő?

A Gestalt-terápia mint szemlélet, megjelent „Az idői keret, mint terápiás hatótényező. Mit gondolnak erről a különböző terápiás irányzatok” kerekasztalbeszélgetésben, ahol Miklós Barbara-Szomato, Mondok Árpád-Gestalt, Szőnyi Magda-Szimbólum, Szűcs Mónika-Pszichodráma  vett részt. (A kerekasztal moderátora: Deák Zsolt-Jungiánus)

Egy módszertani sokszemközt helyzetben, egy esettanulmányt dolgozott fel, „Hogy ez mennyire fáj!” – Sokszemközt a serdülőkorban maradt felnőtt problematikáról címmel, Csonka Judit-, Mondok Árpád-Gestalt, Milák Piroska-, Tóth Erika- (A moderátor: Kiss Tibor Cece)

A konferencia részletes programja itt olvasható.

Ha Te is szeretnél résztvenni jövőre, akár mint Gestalt-terapeuta vagy coach, az egyesületi összekötő segítségével bekapcsolódhatsz a 2017-es program összeállításába, amelynek módjáról 2016 őszén  a hírlevélben olvashatsz.

Közelgő programok

13 június 2024
09:00 - 17:00
Gestalt Center, Törökőr u. 55
Budapest, 1145 Magyarország
75.000HUF
21 június 2024
All day
Anahata, VII.kerület, Hernád utca 40. Magyarország
82.000Ft.

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: