Idő van – Pszichoterápia konferencia (2016.05.06-07)

Ez a második év, amikor jelen van a Gestalt szemlélet, nem csak látogatóként, de résztvevőként, előadóként is.

A Pszichoterápia folyóirat (amelynek szerkesztőbizottsági tagja Erős Ila, alapító tagunk) 12. éves konferenciája ez a szakma különböző területeinek, irányzatainak találkozási helyeként.  Olyan programokra törekednek, amely sokakat érintő, közös, konfliktusokat is hordozó kérdésekkel foglalkozik, ahol egymással párbeszédben szerepelnek az egyes irányzatok/területek; ahol a gyakorlat a maga problémáival, buktatóival is megjelenik. Az idei főtéma a gyakorlat egyszerre konkrét és szubjektív, elvont kérdését szólítja meg. Mikor mire van idő a terápiában, tanácsadásban? Hogyan viszonylik a módszer, a cél és az idő egymáshoz? Van idő a szakmai reflektálásra? Mikor van itt az ideje egy terápiának, képzésnek, terápiás lépésnek? És a befejezésnek? A szakmai összefogásnak és a szakmai vitának? A változásnak?

Melyik idő? A belső, szubjektív? A külső, szabályozott? Jelen? Múlt? Jövő?

A Gestalt-terápia mint szemlélet, megjelent „Az idői keret, mint terápiás hatótényező. Mit gondolnak erről a különböző terápiás irányzatok” kerekasztalbeszélgetésben, ahol Miklós Barbara-Szomato, Mondok Árpád-Gestalt, Szőnyi Magda-Szimbólum, Szűcs Mónika-Pszichodráma  vett részt. (A kerekasztal moderátora: Deák Zsolt-Jungiánus)

Egy módszertani sokszemközt helyzetben, egy esettanulmányt dolgozott fel, „Hogy ez mennyire fáj!” – Sokszemközt a serdülőkorban maradt felnőtt problematikáról címmel, Csonka Judit-, Mondok Árpád-Gestalt, Milák Piroska-, Tóth Erika- (A moderátor: Kiss Tibor Cece)

A konferencia részletes programja itt olvasható.

Ha Te is szeretnél résztvenni jövőre, akár mint Gestalt-terapeuta vagy coach, az egyesületi összekötő segítségével bekapcsolódhatsz a 2017-es program összeállításába, amelynek módjáról 2016 őszén  a hírlevélben olvashatsz.

Közelgő programok

01 május 2024
All day
1124 Bürök utca 10, Bürök utca 10
Budapest, 1124
500EUR
13 június 2024
09:00 - 17:00
Gestalt Center, Törökőr u. 55
Budapest, 1145 Magyarország
75.000HUF

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: